رنگ ها
دنیا را بدون رنگ تصور کن!
 
 

فونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا ساز

فونت زيبا سازفونت زيبا ساز

فونت زيبا سازفونت زيبا ساز

فونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا سازفونت زيبا ساز

 

 

 


ارسال شده در تاریخ : جمعه 26 اسفند 1390برچسب:, :: 12:7 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 قبلا برای شما طرز تهیه ی این تست ها توسط روانشناسان و رنگ شناسان صحبت شده( می توانید برای آگاهی به قسمت مفهوم هشت رنگ در همین وبلاگ مراجعه کنید)

حال برای شما 3 تا از این تست ها را در قالب فایل PDF برای download در وبلاگ قرار دادم همراه با نتایج آن

پیشنهاد می کنم اول تست ها را دانلود کنید و بعد نتایجش را تا هیجانش بیشتر باشد

امیدوارم بپسندید.....!!!!!!!!!!!!!!!!!

 تست های روانشناسی رنگ

DOWNLOAD

نتایج تست های روانشناسی رنگ

DOWNLOAD


ارسال شده در تاریخ : جمعه 26 اسفند 1390برچسب:, :: 11:30 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 

محدوده ی شناخت ما از تاریخ اعتقادات و کشفیات درباره ی رنگ بسیار محدود و کوچک است. چرا که از گذشته های بسیار دور در تمام جوامع استفاده از رنگ متدوال بوده است و به همین علتعقاید گذشتگان درباره ی رنگ در یک بافت پیچیده و به هم مرتبط است.
ولی آن چیزی که معلوم ات این است که از حدود 3000 تا 1500 سال پیش از میلاد مسیح از رنگ استفاده می شده است.
نقاشی های غار های آلتامیرا در شمال اسپانیا و لاسکو در جنوب فرانسه شواهد این ادعا هستند. اما با شروع عصر کشاورزی در 6000 تا 7000 سای پیش از میلاد و با اختراع سفال و ایجاد مدنیت (مسائل دینی) استفاده از رنگ شکل کاربری اری پیدا کرد و وجود سفال های رنگین در سرزمین های بین النهرین –ایران و آسیای صغیر – که مربوط به 5000 سال پیش از میلاد است نشانگر این توسعه است .

غاز آلتامیرا در اسپانیا

غار شووه در فرانسه

غار لاسکو در فرانسه

 

در فاصله ی 3000 تا 1500 سال پیش از میلاد با کشف فلز و آلیاژ های فلزی و کشف سنگ های تزئینی (فیروزه و یشم) ساهت وسایل تزئینی و جواهر رونق گرفت و از این پس رنگ به عنوان یک عنصر زیبا ساز در مواد به کار گرفته شد. هنرمندان با به کار گیری رنگ در پارچه – شیشه – فلز – سنگ –چوپ و ... آثار هنری نفیس تری را به وجود آورد و روز به روز بر بر اهمیت رنگ افزوده شد. اولین نظریه ها در مورد رنگ افلاطون  و ارسطو ارائه دادند. ولی اولین نظریه ی قابل تامل در مورد رنگ در دوران رنسانس ایجاد شد. در حدود سال های 1500 میلادی لئوناردو داوینچی نظرش به رنگ های زرد و سبز و آبی و قرمز جلب شد و این رنگ ها را همچون رنگ ها ی سیاه و سفید جزو رنگ های اصلی دانست. و سعی کرد که با ترکیب این رنگ ها ، تمام رنگ ها را بدست آورد.و بعد به خاطر تلاش داوینچی سیستم رنگ اختراع شدند. دانش امروزی ترتیب و هارمونی رنگ بر پایه آن قرار دارد.

ارسطو و افلاطون

لئوناردو داوینچی
نظریه ها به دو دسته طبقه بندی می شود ( گروه اول آرا و نظریه هایی هستند در مورد انتخاب مرجع و سیستم رنگ و گروه دوم شامل نشریه های مبتنی بر اصول و معیار های ایجاد هارمونی رنگی است)


ارسال شده در تاریخ : جمعه 26 اسفند 1390برچسب:, :: 11:4 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 رنگ هایی که ما می بینیم در سطح اشیا وجود ندارند بلکه در واقع آن ها از طریق چشم و ذهن ما به وجود می آیند و معنا پیدا می کنند. تجربه ی ما از رنگ احساسی است که از طریق واسطه ای به نام ( انرژی) و به شکل تشعشعات نوری انتقال می یابد. -البته تشعشعات نوری موجود در طیف رنگ های قابل دیدن – بنابراین بدون حضور یک ناظر یا مشاهده گر ، امواج ور به خودی خود رنگی ندارند و این چشم و مغز بیننده است که معنای این پیام های حسی را تفسیر و تعبیرمی کند. این تفسیر و تعبیر به وسیله ی فرآیندی که رمز های را کشف می کند انجام می شود. فرآیندی که هزاران سلول گیرنده ی رنگ (سلول های مخروطی) مستقر در شبکیه چشم را به کار می اندازد ، البته قبل از اینکه مغز در نهایت رنگ ها را مشاهده و کشف می نماید


ارسال شده در تاریخ : جمعه 26 اسفند 1390برچسب:, :: 10:45 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 تجزیه ی نور سفید به صورت طیفی از رنگ ها در سال 1676 توسط ایزاک نیوتن انجام شد. رنگ هایی که به دست می آید عبارت است از قرمز-نارنجی-زرد- سبز- آبی – نیلی و بنفش. اگر همین ها را از طریق عدسی دوباره عبور دهیم رنگ سفید ظاهر می شود. تجزیه ی نور و ایجاد رنگ های طیف در اثر انکسار نور خورشید به وجود می آید. با راه های فیزیکی دیگری هم میتوان نور سفید و اشعه ی رنگین به دست آورد. از جمله می توان از طریقه ی ترکیب و تداخل نور های رنگین ، انعکاس آنها ، پولاریزاسیون و . فلورانس نام برد

اکنون اگر رنگ های طیف و اشعه ی های رنگین آن را به دو دسته تقسیم کرد یعنی فرمز و نارنجی و زرد  و گروه سبز و آبی و نیلی و بنفش . دو گروه رنگی خواهیم داشت. حال اگر هر دو گروه رنگ را جدا جدا از طریق عدسی بگذرانیم دو نوع مخلوط رنگ خواهیم داشت که تر کیبشان به نوبه ی خود سفید می شود و همین دو نوع نور رنگی که از مخلوطشان نور سفید حاصل می شود به نام های رنگ های مکمل می خوانیم.هر یک از رنگ های اصلی ، مکمل مخلوط همه ی رنگ های دیگر است. ( منظور از رنگ های دیگر همان رنگ هایی است از تجزیه ی نور سفید به دست می آید.)

رنگها ناشی از امواج نورند ک خود آنها نوع به خصوصی از نیرو ی الکترومانیتیک می باشند و چشم انسان نیز قادر است قثط رنگ هایی را که طول موج آنها بین 400 تا 700 میلی میکرون است را ببیند طول موج و فرکانس هر یک از رنگ های اصلی در هر سیکل میلی  بر حسب ثانیه به شرح زیر است:

رنگ ها طول موج فرکانس(سیکل بر ثانیه)
قرمز 650 تا 800 میلی میکرون 400 تا 470 میلیون میلیون
نارنجی 590 تا 640 میلی میکرون 470 تا 520 میلیون میلیون
زرد 550 تا 580 میلی میکرون 520 تا 590 میلیون میلیون
سبز 490 تا 530 میلی میکرون 590 تا 650 میلیون میلیون
آبی 460 تا 480 میلی میکرون 650 تا 700 میلیون میلیون
نیلی 440 تا 450 میلی میکرون 700 تا 760 میلیون میلیون
بنفش 390 تا 430 میلی میکرون 760 تا 800 میلیون میلیون

 

می بینیم که هر چه از قرمز به بیفش پیش می رویم طول موج کم می شود. ضمنا هر رنگ ازرنگ های طیف مثل قرمز طول موچ معینی ندارد

گفتیم که این امواج نور فی نفسه رنگین نیستند بلکه در چشم و مغز انسان شکل می گیرند و علت پدید آمدن چنین حالت شگفت آوری را دانشمندان به جز تاثر اعصاب مربوطه نمی دانند.

 

 سوال=>—در اینجا ممکن است برای شما سوال ایجاد شود که جدا از همه ی این بحث های چرا ما اجسام را رنگی می بینیم؟

—جدا از بحث منابع نور رنگ هر جسم به نوری بستگی دارد که آن جسم منعکس می کند و یا ازخود عبور می دهد. مثلا اگر نور سفید (نور خورشید) به یک گل سرخ بتابد این گل تمام رنگ ها به غیر از قرمز را جذب می کند و فقط رنگ قرمز را منعکس می کند و به همین سبب ما گل را قرمز می بینیم.

ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:, :: 17:19 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 ادراک رنگ به 3 عامل مهم بستگی دارد:

1-شرایطی که تحت آن شیئی دیده می شود. برای مثال برخی از رنگ ها که در زیر نور لامپ نقاشی می شوند ربا رنگ هایی که در زیر نور طبیعی روز نقاشی می شوند متفاوت است. زیرا ادراک این دو رنگ متفاوت است و به دو نوع انتشار انرژی طیف نوری مختلف مه در هر یک از آن دو منبع نور وجود دارند وابسته است

 

2-ادراک رنگ  به خصوصیات ویژه شیئی از نظر طیف نوری بستگی دارد به عبارت دیگر  به توانایی مواد تشکیل دهنده شیئ در جذب ، انعکاس یا عبور نور وابسته است. مثلا رنگ قرمز از آن جهت قرمز دیده می شود که همه ی اجزای نور سفیدرا به جز قرمز جذب می نماید.

 

3- به توانایی ما برای درک رنگ ها مربوط می شود. به عبارت دیگر حساسیت شخصی هر یک از ما از نظر چشم و مغز برای پاسخ دادن به محرک های نوری و خلق رنگ


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:, :: 17:12 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 رنگ ها دارای 3 ویژگی اند که عبارنتد از:

.1رنگمایه (Hue) کیفیتی است که موقعیت طیفی یک رنگ و نام آن را تعیین می کند و معمولا برای تشخیص رنگ از نظر قرمز بودن ، آبی رنگ بودن ، زردی و سبزی رنگ پذیرفته می شود.
 
.2جانمایه رنگی (Chroma) یا درجه ی اشباع رنگ ، به شدت یک رنگ مربوط می شود . برای مثال کمی یا زیادی خاکستری موجود در یک رنگ
 
.3ارزش رنگ(Value) که روشنایی یا تاریکی یک رنگ را مشخص می کند. برای مثال مقدار سفید یا سیاه موجود در یک رنگ.
 

پایه و اساس سیستم های تعیین خصوصیات رنگ ها – مانند نظام رنگی، «استود»(W.ostwad) و نظام رنگی (مونزل­) (A.H.Munsell) بر مبنا ی  مختصات این ابعاد سه گانه ی رنگ قرار گرفته است.

در شکل بالا رنگ های روی محیط دایره نشان دهنده ی ویژگی شماره ی 1(رنگمایه ) است.

رنگ های روی شعاع دایره که مثل برش پیتزا می ماند ویژگی شماره 2(جانمایه ) را نشان می دهد

و رنگ های استوانه ی وسط دایره نشان دهنده ی ارزش رنگ یا ویژگی شماره ی 3 است که هر چی از بالا به پایین می سد ارزش رنگ بیشتر می شود.

 

 


ارسال شده در تاریخ : پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:, :: 16:41 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

  1- منابع مختلف تولید نور- ازجمله نور طبیعی روز- رنگ های مختلفی را انتشار می دهد. علت ایم موضوع به خاطر این است که ادراک رنگ در انتشار همه ی نور ها یکسان نیست.(و قبلا هم در ایم باره صحبت شده) در تصویرزیر برخی از تاثیررات حسی رنگ را که در زیر دو نوع منبع مختلف نور ایجاد شده مشاهده می کنید. رنگ هایی که در سمت چپ هستند در زیر نور لامپ های تنگستن  نقاشی شده و رنگ هایی که در قسمت راست تصویر مشاهده می کنید همان رنگ ها هستند که در زیر نور طبیعی روز نقاشی شده اند.

2-یک رنگ را هرگز نمی توانیم به صورت مجزا درک کنیم. زیرا ادراک هر رنگ تابع روابط متقابل آن رنگ با سایر رنگ های موجود در همان صفحه است. تصویر کلاسیکی که مشاهده می کنید طبیعت پویا و غیر ساکن رنگ را به نمایش می گذارد. با نگه داشتن یک مداد بین نواحی قرمز و سبز  از نظر رنگمایه تغییری در دایره ی خاکستری به وجود می آید. این پدیده را (کنتراست همزمان) می گویند که اشاره ای است به یکی دیگر از طرق تغییر ظاهر رنگها تغییری که به سبب تمایل سیستم بصری ما به تاکیید بر اختلاف موجود بین رنگ های مجاور به وجود می آیند. برسد.واقعیت رنگ ها از طریق رنگمایه به صورت فیزیکی و شیمیایی قابل تجزیه و تحلیل و تعریف است. تعاریف آنها از طریق قیاس و مقابله و توجه به تضاد های رنگی حاصل می گردد. ارزش یک رنگ کروماتیک(رنگین) در برابر رنگ آکروماتیک(بیرنگ-منظور سیاه-سفید و خاکستری) معلوم می شود

 

 در شکا بالا دو مربع سیاه و سفید وچود دارد که هر کدام در یک مربع سیاه و سفید بزرگتر وجود دارد. دو مربع کوچکتر کاملا هم اندزه ی هم هستند ولی مربع سفید کوچکتر ، برزگتر به نظر می رسد. این بر می گردد به خصلت رنگ سفید و ارتباط آن با رنگ سیاه. رنگ سفید همیشه از آن مرزی که برایش تعیین شده پا فرا تر می گذارد و بزرگتر از آن چه که هست خود را نمایش می دهد. اما رنگ سیاه بر عکس ایت. همیشه خود را جمع تر و کوچک تر نشان می دهد. برای همین این مربع سفید از مربع سیاه بزرگتر به نظر می رسد.

 

 

در این شکا دو مربع هم اندازه ی خاکستری درون مربع های سیاه و سفید قرار دارند. در این شکا می خواهیم ارتباطات رنگ خاکستری  با رنگ های سیاه و سفید را در نظر بگیریم. مربع خاکستری در مربع سفید پر رنگ تر به نظر می رسد. رنگ سفید روشن ترین رنگ موجود در طبیعت است برای همین از آنچایی که رنگ خاکستری از آن تیره تر است  برای همین در نگاه ما به این مربع ها اول مربع خاکستری خود را نمایش می دهد و بعد مربع سفید. ولی در مربع سیاه برعکس مربع سفید به خاطر اینکه رنگ سیاه تیره ترین رنگ طبیعت است برای همین اول خود را نمایش می دهد و بعد رنگ خاکستری را. ولی در این شکل( مربع خاکستری در مربع سیاه) مربع خاکستری درخشنده تر است.ولی این دو مربع خاکستری هر دو از نظر جانمایه مساوی اند

 

 

3-یکی دیگر از آثار حسی رنگ حرارت است. برخی از رنگمایه ها نظیر قرمز –نارنجی – زرد به عنوان رنگ های گرم و برخی دیگر مثل سبز و آبی به عنوان رنگ های سرد شناخته شده اند. (که بعدا بیشتر آشنا خواهید شد) به همین نحو نیز گفته می شود که رنگ های مختلف موقعیت های فضایی مختلفی دارند. رنگ های گرم (دارای طول موج بسیارند) (نزدیکتر و بزرگتر ) به نظر می رسند. در جالیکه رنگ های سرد (دارای طول موج کوتاه) پس رفته و عقب رفته به نظر می رسند. البته این صفات نسبی  هستند زیرا نسبت به ارزش و درجه ی اشباع رنگ (به علاوه ی رابطه ی متقابل با رنگ های دیگر) رنگمایه های نامبرده (مثل رنگ قرمز که گرم تلقی شد) می توانند هم سرد و هم پس رفته به نظر می رسد

در این شکل باز می توانیم روابط بین رنگ ها را در نظر بگیریم. رنگ قرمز رنگی گرم است. ولی باز در ارتباط خود با رنگ های دیگر (چه گرم و چه سرد) به شکل های مختلف جلوه گر می شود.

 

 


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 24 اسفند 1390برچسب:, :: 17:24 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 

ما 2 نوع رنگ اصلی داریم رنگ های اصلی نقاشی و رنگ های اصلی نور

رنگ های اصلی نقاشی عبارتند از :

زرد - آبی - قرمز

که از ترکیب این 2 به 2 این رنگ ها با هم رنگ های ثانویه ایجاد میشوند:

زرد+قرمز=نارنجی          قرمز+آبی=بنفش         آبی+زرد=سبز

و اگر هر 3 رنگ آبی-قرمز و زرد را با هم ترکیب کنیم رنگ سیاه ایجاد می شود.

رنگ های اصلی نور عبارتند از:

قرمز-سبز-آبی

که از ترکیب 2 به 2 این نور های رنگی رنگ های فرعی حاصل می شوند:

قرمز+سبز=زرد

سبز+آبی=فیروزه ای

قرمز+آبی=بنفش

و از ترکیب این 3 رنگ اصلی رنگ سفید ایجاد می شود.

مدل زیر مدل RGB مخفف Red-Green-Blue سه رنگ اصلی نور است که رنگ های فرعی را نیز نمایش داده است.


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 17:11 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

 

هنگامی که در مورد هماهنگی رنگ ها صحبت می شود.معمولا قضاوت ها روی عملکرد دو یا چند رنگ روی یکدیگر است.ذهنی که مردم از هماهنگ رنگ ها دارند این است که رنگ هایی که از یک خانواده هستند یا متنوع اند با جلوه ی یکسانی خودنمایی خواهند کرد.و یا رنگ هایی بدون تضاد در کنار هم قرار می گیردند.به طور کلی عنوان هماهنگی (هارمونی) یا عدم هماهنگی فقط به احساس انسان مربوط می شود. که به صورت مطلوب یا نا مطلوب بود جلوه می کند. هارمونی یعنی تعادل و توازن میان قدرت های رنگی.ویلهلم استوالد رنگ شناس معروف می گوید: ما به رنگ هایی هماهنگ می گوییم که برای ما دلچسب و جالب باشند. به طور کلی هارمونی رابطه ی مستقیم با نظم دارد

ویلهلم استوالد

 


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 16:36 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

یکی از ساده ترین و مهم ترین تمرین رنگ شناسی یادگیری دایره ی رنگ هست


همانطور که در شکل بالا می بینید دایره ی رنگ از 12 رنگ تشکیل شده است.

در مثلث متساوی الاضلاع وسط شکل 3 رنگ اصلی قرمز-آبی و زرد مشخص شده است. و رنگ های ثانویه از ترکیب رنگ ها قسمت روی اصلاع مثلث ایجاد شده. مثلا رنگ نارنجی(قرمز+زرد)  که روی ضلع مشترک قسمت رنگ های قرمز و زرد کشیده شده.

پس ما الان یک 6 ضلعی در وسط شکل داریم. رنگ های اصلی نقاشی همراه با رنگ های ثانویه.

و میرسیم به قسمت دایره. در دایره 12 رنگ داریم. یعنی 2 برابر رنگ های 6 ضلعی. نوک هر قسمت از 6 ضلعی که روی محیط دایره می افتد همان رنگ را روی محیط دایره خواهیم داشت(دقت کنید) مثلا نوک مثلث مربوط به رنگ نارنجی و آبی را ادامه دهید تا روی محیط دایره و می بینید که روی دایره هم همان رنگ است. و 6 رنگ پس 6 رنگ روی دایره همان رنگ های 6 ضلعی هستند. و 6 رنگ دیگر ترکیب رنگ های اصلی و ثانویه است. که بین 2 رنگ ترکیب شده با هم هست . مثلا از ترکیب رنگ اصلی قرمز با رنگ ثانویه نارنجی رنگ نارنجی قرمز حاصل می شود که در دایره بین این دو رنگ وجود دارد

رنگ ها در دایره ی رمنگ بسیار دقیق و درستند. یعنی مثلا رنگ های ثانویه که از ترکیب رنگ های اصلی ایجاد می شوند از مقدار مساوی رنگ های اصلی ایجاد شده. مثلا رنگ 4 لیتر رنگ بنفش از 2لیتر رنگ آبی و 2 لیتر رنگ قرمز خالص درست شده برای همین این بنفش بدست آمده کاملا درست است. زیرا اگر برای مثال 3 لیتر رنگ قرمز باشد و 1 لیتر رنگ آبی یا 3 لیتر رنگ آبی باشد . 1 لیتر رنگ قرمز بنفش های ایجاد شده با بنفش دایره ی رنگ مطابقت ندارند و با هم فرق دارند

 


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 16:23 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

رنگ شناسان و روانشناسان 8 رنگ(چه خالص و چه نا خالص) را مهم می دانند.زیرا تاثیرات این 8 رنگ بر انسان مهم تر از رنگ های دیگر است. به تاثیر رنگ بر بدن انسان فیزیولوژِی می گویند. و با توجه به این فیزیولوژی صفات قابل توجه رنگ ها را پیدا کرده و به صفات انسان ها نسبت دادند. تمامی تست های رنگ و روانشناسی های مرتبط به رنگ از همین جهت حائز اهمیتند.

1-خاکستری

 

خاکستری در بین رنگ های تست ، رنگ ندارد. نه تیره است و نه روشن ، و کاملا فاقد هر محرک یا تنش روانی می باشد. رنگ خاکستری خنثی است: یعنی نه ذهنی است نه عینی. نه درونی است و نه بیرونی، نه هیجان انگیز است نه آرام بخش.خاکستری یک قلمرو اشغال شده نیست اما سر حدی به عنوان سرزمین هیچ کس می باشد.حد فاصل میان مناطق متضاد و مانند دیوار برلین «پرده آهنین» است که در هر طرف آن راه مختلف وجود دارد.


2-آبی

رنگ آبی تیره (سرمه ای) در تست آرامش کامل را نشان می دهد . رنگ آبی سیستم اعصاب مرکزی را تسکین می دهد . فشار خون ، میزان ضربان و تنفس کاهش می دهد. بدن ، خود را با آرامش و تجدید قوا تطبیق می دهد، به طوریکه در زمان بیماری و خستگی نیاز به این رنگ زیاد می شود. از نقطه نظر روانشناسی ، گرایش به حساس بودن و زود رنجی نیز افزایش می یابد.

سرمه ای ، مانند 3 رنگ اصلی ، نشانه ی پر رنگ یک نیاز بیولوژیکی اصلی می باشد. از نظر فییزیولوژی آسایش خاطر ، و از دیدگاه روانشناسی به معنای خرسندی یعنی خرسند بودن همراه با لذت و خوشی است. هرکس در یک وضعیت متعادل ، هماهنگی و عاری از تنش احساس قرار گیرد، احساس امنیت و یک پارچگی می کند. بنا براین رنگ آبی قید و بند هایی را که شخص برای خود به وجود می آورد ، حس تملک و وجدت را نشان می دهد. بنابر گفته ی آنان (رنگ آبی به معنای وفاداری و صداقت است)آما در جایی که افراد با هم متفق اند بسیار آسیب پذیر اند. بیولوژیکی که رنگ آبی نشانگر آن است با واژه ی (گیموت)(Gemut) مشخص می شود. در زبان انکلیسی واژه ای که دقیقا معادل آن باشد وجود ندارد  اما شبیه به حساسیت احساس است.

 

3-سبز

رنگ سبز در آزمایش ، مایل به آبی است . و نشانگر شرایط روحی و تنش انعطاف پذیر می باشد. و از دیدگاه روان شناسی انتخاب کننده ی این رنگ دارای ثبات قدم و استقامت و پشتکار است. بنابراین رنگ سبز بیان کننده ی پایداری ، ثبات و ایستادگی در برابر تغییرات می باشد .علاوه بر ثبات و خودگاهی جایی که ( من ) ارزش پیدا می کند در شکل هایی از مالکیت و اظهار وجود دلالت می نماید.رنگ سبز از نظر سمبلیک مانند درخت کاج با عظمتی است که ریشه ی عمیقی دارد . مغرور و سر به فراز کشیده است ، از درخت کوچکتر یک سر گردن بلند تر است . حلق و خوی تند و خودکامه و به هنگام کشیدن زه کمان اضطراب دارد. محتوای عاطفی آن غرور است. رنگ سبز موجب اصطراب می شود و حتی منجر به انقباض ماهیچه یا تشنج موضعی گردد.

 

4-قرمز

رنگ قرمز که با مخلوط رنگ زرد یک نارنجی کم رنگ به وجود می آورد ، وضعیت جسمانی(فیزیولوژی) مصرف انرژی را نشان می دهد. نبض را سریع می کند ، فشار خون را بالا می برد و میزان تنفس را بیشتر می کند. قرمز بیانگر نیروی حیاتی ، فعالیت اعصاب و غدد است و به معنای آرزو و اشکال میل و اشتیاق می باشد. رنگ قرمز وادار می کند تا به نتایج دست پیدا کرد و به پیروزی رسید نشانگر میل شدید برای چیز هایی است که سختی ، زندگی و کمال تجربه را ابراز می دارد. رنگ قرمز به عنوان محرک ، اراده برای پیروزی و اشکالی  از شور زندگی و قدرت و توانایی تا تحول انقلابی محسوب می شود. انگیزه ای برای فعالیت ، ورزش ، کوشش ،رقابت  و نیروی متهور برای اقدام به کارهای مهم است. رنگ قرمز رویارویی با اراده یا قدرت اراده را بیان می کند، در مقابل رنگ سبز (انعصاف پذیری اراده) را نشان می دهد

 

5-زرد

 

رنگ زرد روشن ترین رنگ تست و تاثیر آن به صورت روشنی و شادمانی آشکار می گردد. چون قرمز غلیظ تر و سنگین تر از زرد می باشد بنابراین تحریک آمیز است لذا وسوسه آمیز تر است تا تحریک کننده. برای نمونه ، با وجودیکه رنگ زرد مانند رنگ قرمز موجب اقزایش فشار خون و تسریع ضربان و میزان تنفس می شود، اما ثبات قابل توجهی ندارد. صفات اصلی رنگ زرد عبارتند از : روشنی ، انبساط پذیری بلامانع، نرمی یا آرامش خاطر ا بیان می کند

 

6-بنفش

 

رنگ بنفش ترکیبی از رنگ قرمز و آبی است. با وچودیکه یک رنگ مجزا و مشخص به شمار می آید اما روشنی دو رنگ را ندارد ولی بعضی از صفات رنگ های آبی و قرمز را به عنوان یک رنگ ترکیب حفظ می کند. بنفش تلاش می کند تا جنبه های تسخیری رنگ قرمز و تسلیم ملایم رنگ آبی را به یک شکل در آورد و نشانگر (انطباق) می باشد. این انطباق نوعی پیوند پنهانی ، درجه ای از صمیمیت همراه با حساسیت است که منجر به آمیزش کامل میان ظاهر و باطن می گردد ، به طوری که هر چیزی اندیشه طلب کند باید واقعیت داشته باشد. رنگ بنفش می تواند به معنای انطباق به عنوان یک آمیختگی صمیمانه و عاشقانه، یا می تواند مبنی بر درک مستقیم یا حسی باشد.

 

7-قهوه ای

رنگ قهوه ای در تست ترکیبی از دو رنگ زرد و قرمز است، نیروی تحریک رنگ قرمز کاهش یافته ، سردتر و ملایم تر می شود – نقاشان معتقدند (در هم شکسته می شود)، بینابراین رنگ قهوه ای انگیزه خلاق و وسیعی را که نیروی حیاتی و فعال بوده ، و حسی و غیر فعال می باشد . بنابراین نگ قهواه ای احساسی را که به صورت حس جسمانی مربوط است . مستقیما به بدن مرتبط می شود و جای آن در ردیف رنگ ها بیانگر شرایط حسی بدن می باشد.

 

8-سیاه

 

 

رنگ سیاه تیره ترین رنگ می باشد. در واقع رنگی است که خودش را نفی می کند . رنگ سیاه بیانگر مرز مطلقی است که در ورای آن زندگی متوقف می شود و بدین ترتیب نظر پوچی و عدم را بیان می دارد. رنگ سیاه به معنای(نه) نقطه مقابل سفید به معنای (بله) است. رنگ سیاه پایانی است که در فراسوی ان هیچ چیز وجود ندارد. رنگ سیاه به عنوان نفی کننده ی خود ، نشانگر انکار نفس، تسلیم یا انصراف نهایی می باشد و تاثیر عمیقی روی هر رنگی که در همان گروه است دارد و روی ویزگی آن رنگ تاکید می کند.


 

 


ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:مفهوم هشت رنگ, :: 15:45 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

تعریف رنگ


رنگ در صنعت تعریف متفاوتی با رنگ در طبیعت دارد. رنگ به معنای پوششی برای سطوح و محافظت یا ترئین است. چوهر ماده ای است که به درون ماده نفوذ کرده و درون و بیرون آن را رنگین می کند.در قدیم رنگ و جوهر به مقدار کم از مواد طبیعی مثل خاک سرخ، میوه ها و گل ها ساخته می شد. ولی امروزه بیش تر رنگ ها در کارخانه ها به صورت انبوه تولید می شود. در سال 1856 ویلیام پرکین شیمی دان انگلیسی به طور تصادفی نخستین رنگ شیمیایی مصنوعی را به رنگ بنفش از باقی مانده ی قیر زغال سنگ ساخت.

 

 


 

رنگ چگونه ساخته می شود؟

 

 رنگ اغلب به صورت مایع به کار می رود. رنگ پس از تبخیر ، خشک می شود ولایه ی نازکی به وجود می آورد . این ماده ، از آب ، روغن یا رزین ، که محیط یا پیوند دهنده نامیده می شود ، و نیز یک ماده ی جامد به نام  رنگدانه تشکیل می شود . سپس ماده های شیمیایی گوناگونی ، برای افزایش کیفیت رنگ به آن اضافه شده است. این ماده ها از خشک شدن رنگ در قوطی جلوگیری می کند یا آن را در برابر آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا سرما مقاوم می کند. ساختمان ها یا وسایل منزل را می توان با رنگ هایی رنگ آمیزی کرد که هنگام آتش سوزی ، تجزیه شودند و سرعت گسترش آتش را کاهش دهند.

دستگاه رنگ ساز و اجزای مختلف آن.

متاسفانه این عکس اسکن شده برای همین قسمت سمت چپ عکس (که مخزن جمع آوری است) به وضوح مشخص نیست



ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 23 اسفند 1390برچسب:, :: 15:34 :: توسط : راضیه لرنی و دوستان

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره وبلاگ
به وبلاگ ما خوش آمدید. من راضیه لرنی با همراهی دوستانم زینب زارع-سارا قادر احمدی -آذین محمد حسینی و مهرسا صداقت زاده سازنده و تنظیم کننده گان این وبلاگ هستیم. مطالب این وبلاگ حاصل زحمات چندین ماهه ی ما در مدرسه برای درس پرورشی بوده است.....هر گونه نظر و انتقاد خود را به ما بگویید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان رنگ ها و آدرس colours.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 48
بازدید ماه : 166
بازدید کل : 26003
تعداد مطالب : 13
تعداد نظرات : 25
تعداد آنلاین : 1